Vaša košarica je prazna.

Veličina 2,5" 7mm x

Hard diskovi

Uz naprednu tehnologiju ispravljanja grešaka SU750 može otkriti i popraviti pogreške kako bi osigurao integritet podataka i tako uživao u produženom vijeku trajanja. Otporan je na udarce, vibracije i širok raspon temperatura (0°C-70°C), stoga pružaju bolju zaštitu za vaše podatke.
649,00 kn
Raspoloživo odmah!
SSD disk ADATA SU650 od 489 GB ima 7 mm debljinu utora koji je idealan za prijenosno računalo. Veća otpornost na udarce, vibracije i ekstremne temperature (0°C-70°C). Također su potpuno tihi i troše vrlo malo energije, a pritom bolje štite vaše podatke.
519,00 kn
Raspoloživo odmah!

Hard diskovi prema načinu ugradnje i namjeni korištenja dijelimo ih u interne (unutarnje) i eksterne (vanjske) diskove. Razlikuju se i prema dimenzijama 2,5 ili 3,5 inča. U ponudi se nalaze diskovi najpoznatijih proizvođača kao što su: Western Digital, Toshiba, Seagate, Transcend, Samsung, Kingston, SanDisk, Corsair i drugi.

Najpoznatiji su klasični interni hard diskovi, odnosno 3,5-inčni hard diskovi za stolna računala. Nude najbolji omjer cijene i ukupne količine podataka za pohranu. Hard disk koji se više ne koristiti u računalu može se vrlo lako pretvoriti u prijenosni hard disk. Za tu namjenu koriste se vanjska kućišta za hard diskove.

Druga vrsta hard diskova su eksterni hard diskovi. Osnovna namjena im je prenosivost i backup podataka. Najčešće se koriste prijenosni 2,5 inčni diskovi manjih dimenzija. Određeni modeli imaju gumirana kućišta kako bi zaštitili diskove od fizičkih oštećenja. Za diskove koji nemaju posebna kućišta, postoje posebne torbice za eksterne hard diskove.

Posebna vrsta diskova su SSD diskovi (solid state diskovi). Ističu se velikom brzinom čitanja i zapisivanja podataka. Za ispis ne koriste magnetne ploče nego memorijske module. Koriste se uglavnom za brzo pokretanje operativnih sustava i programa. Mogu poslužiti i za pohranu podataka. SSD diskovi imaju manji kapacitet naspram klasičnih hard diskova u istom rangu cijena.

SSD diskovi mogu se koristiti u stolnim i prijenosnim računalima jer su manjih dimenzija. Određena stolna računala, odnosno kućišta nemaju mogućnost montiranja SSD diskova, za takve slučajeve koriste se nosači za hard diskove.