Vaša košarica je prazna.

Novi SONY A8 OLED TV ocijenjen s 5 zvjezdica

Ugledni Futureov časopis What HiFi? proglasio je Sonyev A8 OLED model za 2020. godinu jednim od najboljih televizora do sada. What Hifi? još od 1976. služi kao vodič za kupnju elektronike, a sadrži i recenzije te članke o HiFi-u, kućnom kinu, televiziji i zvuku. Obzirom na izvrsnu reputaciju u svijetu tehnologije njihova se ocjena uzima kao pouzdano mjerilo kvalitete elektroničkih uređaja, pa je dovoljno reći kako je Sonyev A8 zaslužio čistu peticu. Japanska tvrtka kombinira LG-ev OLED panel sa Sonyevom pametnom obradom slike i neuobičajenim pristupom zvuku te postiže odličan učinak. Nije ni čudo što ta kombinacija toliko uzbuđuje ljude diljem svijeta.

SONY KD-55A8 OLED UHD 4K

Dizajn

Prednja strana OLED televizora postaje sve sličnija s ciljem što tanjeg okvira i uklanjanja loga što znači da će neobučenom oku biti teže primjetiti da se radi o Sony TV-u. Dizajnirani su tako da svoju vrijednost dokazuju kroz svoje performanse.
Crni okvir usklađen je sa zaslonom tako da ga ne primjećujete dok je isključen - samo tanki metalni okvir oko ruba. Gornji i bočni rubovi debljine su oko 8 mm, a pri dnu oko 1 cm. Na dnu se nalazi i povišeni dio okvira koji je debljine oko 13 mm. Ovaj dizajn omogućuje vam usredotočenost na sliku, a ne na sami televizor.
Umjesto punog postolja, novi A8 ima dvije nogice koje se uvlače u donji rub seta. Postavljene su prilično daleko kako biste bez problema mogli pozicionirati svoj soundbar.
Kao što je slučaj sa svim OLED televizorima, panel je iznimno tanak, svega 6 mm. Na stražnjem dijelu TV-a nalazi se kućište dizajnirano za povezivanje s vanjskim hardwareom i zvučnicima.
Držači za kabele uredno skrivaju kabele pa područje televizora izgleda uredno i savršeno sa svih strana.

Slika uz inovativne SONY tehnologije

A8 koristi vrhunski Sonyjev procesor - X1 Ultimate koji sa sobom donosi i značajke kao što su Object-Based Super Resolution koja je zasnovana na objektima, a koja je dizajnirana za inteligentnu analizu i poboljšanje definicije pojedinih objekata na slici.
Poboljšana je i verzija Object-Based HDR Remastera, te su uvedene nove tehnologije nedostupne na prijašnjim modelima kao što su Pixel Contrast Booster i X-Motion Clarity.
TRILUMINOS tehnologija proširuje spektar boja i reproducira više boja od standardnih televizora. Pritom analizira i obrađuje podatke na svakoj slici da bi boje bile još prirodnije i preciznije, a slike realističnije no ikad.
Uz Pixel Contrast Booster boje i kontrast pojačani su na svijetlim dijelovima da biste uživali u vjernim sjenama i tonovima, većoj dubini, finoj teksturi i crnom kontrastu.
Object-Based HDR Remaster analizira boju objekata na zaslonu te prilagođava kontrast, za razliku od većine televizora na kojima se kontrast prilagođava po jednoj krivulji kontrasta crne i bijele boje.
Samosvjetleća OLED ploča omogućuje dosljednost i vjernost boja bez obzira na kut gledanja. Uz slike sačinjene od milijuna zasebno kontroliranih piksela sve je jasno i oštro.
A uz X-Motion Clarity tehnologiju brzi kadrovi ostaju uglađeni i jasni. Prizorima kretanja precizno se upravlja radi minimiziranja zamućenja da bi slike ostale realistične i bez gubitka svjetline tijekom brzih prizora.

Zvuk

Zvuk na klasičnim televizorima sa zvučnikom ispod zaslona često nije sinkroniziran sa slikom.
Unutar kućišta na stražnjem dijelu TV-a nalaze se inovativni aktuatori koji diskretno vibriraju po ekranu pretvarajući zaslon u veliki, ravni zvučnik (Acoustic Surface Audio). Sve ono što čujete – dijalog likova, zvuk motora itd. – dolazi iz dijela scene u kojem se odvija akcija. A8 kombinira dva aktuatora s dva niskotonca snage 30 W. Niskotonci omogućuju reprodukciju dinamičnijeg zvuka ispunjenog basovima – idealno za akcijske filmove i glazbu.
S-Force Front Surround pretvaranjem zvuka niže kvalitete u zvuk više kvalitete reproducira sustav više surround zvučnika unutar televizora i omogućuje da uživate u prožimajućem, višedimenzionalnom zvuku.

Priključci

A8 koristi tipične priključke: 4 HDMI-a, 3 USB-a, optički izlaz, antenski i satelitski priključci te standardni utor za slušalice.
HDMI sučeljem povežite dekodere i druge uređaje s TV-om te upravljajte svima njima jednim pametnim upravljačem. Tanji i zaobljeniji dizajn s ugrađenim mikrofonom za glasovnu kontrolu i boljim rasporedom gumba čini ga vrlo jednostavnim za upotrebu.

Aplikacije

Sonyev Android Smart sustav odlikuje se nenadmašnim brojem aplikacija. S preko 5000 aplikacija, više nego na svim drugim pametnim televizorima, u svakom trenutku možete odabrati aplikaciju koja će vaš život učiniti zabavnijim.

Službenu What HiFi?-evu recenziju Sonyevog A8 televizora iz 2020. možete pronaći OVDJE.

 

SONY A8 OLED modeli u našoj ponudi:

Novo /
AKCIJA /
Procesor velike snage u ovom 4K OLED televizoru stvara prekrasnu OLED sliku u savršenom skladu sa zvukom. I sve to u nevjerojatnom dizajnu s jednom pločom. SONY KD-55A8 ima 55" (139cm). Uživajte u stvarnim bojama, otkrijte detalje u dubokim sjenama i svijetlim istaknutim dijelovima.
14.999,00 kn
14.199,00 kn
Raspoloživo odmah!
Novo /
AKCIJA /
Uživajte u stvarnim bojama, otkrijte detalje u dubokim sjenama i svijetlim istaknutim dijelovima. Uz Pixel Contrast Booster boje i kontrast pojačani su na svijetlim dijelovima da biste uživali u vjernim sjenama i tonovima, većoj dubini, finoj teksturi i crnom kontrastu koje samo OLED pruža.
22.499,00 kn
20.399,00 kn
Raspoloživo odmah!